Misschien zijn we na COVID-19 wel meer toe aan klankspijsconcepten

Net als heel veel van mijn collega´s, zowel de zwoegers in de horeca als mijn musicerende vakbroeders, had ik half maart ineens een lege agenda. ZZP-er betekende ineens zanger zonder podium.

Ik verheugde me op hele leuke opdrachten op festivals als Down The Rabbit Whole, North Sea Jazz en Lowlands waar ik met een nieuw concept zou komen in samenwerking met Primeros en Koppert Cress. Verder stonden er leuke dingen in het verschiet als de zingende oesterman en met het Straatheater van Plezier verheugde we ons onder andere een optreden in België en als Yann Lawick de troubadour had ik ook hele leuke opdrachten in de agenda staan.

Maar ineens werd alles geannuleerd en zat ik met een lege agenda thuis. Ik had net de gemeente laten weten dat het zo goed ging met mijn bedrijf dat ik geen gebruik meer wilde maken van de BBZ ( Bijzonder Bijstand Zelfstandigen). En nog geen twee weken later moest ik een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Maar nu ik van de eerste schrik bekomen ben, door letterlijk op mezelf teruggeworpen te zijn. Denk ik dat na de COVID-19 Nederland misschien wel meer toe is aan mijn concept dan er voor. Als we elkaar straks weer mogen gaan ontmoeten, zullen we dat veel meer gaan waarderen dan voor de corona-crisis. We weten ineens weer hoe fijn het is om met vrienden aan tafel te zitten en hoe fijn het is om naar live muziek te luisteren.

Het concept van de klankspijs-concepten draait om met aandacht genieten. Juist daarom werk ik alleen voor kleine gezelschappen en is het dus zelfs ook mogelijk om iets meer afstand van elkaar te houden. Gerechten opdienen en wijn inschenken zal niet lukken op anderhalve meter afstand, maar daar is vast ook iets op te vinden.

Ik ben er van overtuigd dat het weer gaat lukken om met mooie gerechten waarvan het bijzonderste ingrediënt een liedje is, mijn gasten te kunnen trakteren op een onvergetelijke ervaring.

Hieronder als voorpret vast enkele gerechten.

@troubadour2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s