De diverse acts van Jan Willem van Opstal

In de loop der jaren heeft Jan Willem van Opstal diverse acts ontwikkeld. Sommige daarvan zijn heuse alter ego’s geworden, zoals

Yann Lawick de Troubadour en de clown Pionio en weer andere acts zijn ontsprongen aan voorstellingen of opdrachten op maat.

Al sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw kruipt deze zanger regelmatig in de huid van de Middeleeuwse troubadour Yann Lawick

In deze hoedanigheid heeft hij al menig festijn opgeluisterd met zijn robuste edoch vertederende stemgeluid en zijn verfijnde snarenspel.

Hij begeleidt zichzelf hierbij op luit, gitaar(luit) en tal van andere (snaar) instrumenten, ook bespeelt hij de doedelzak en de accordeon.

Vanaf 2007 treedt Jan Willem van Opstal ook op met zijn liedjesprogramma Ontroerend Goed.

Eerst heeft hij een tijdje met een band rondgereisd om het repertoire van de CD “Te Koop” onder de aandacht van het Nederlandstalig publiek te brengen.

Daarna heeft hij toch gekozen voor de intimiteit van de theaterzaal en de huiskameroptredens om zo meer het luisterpubliek en de kleinkunstliefhebbers aan hun trekkken te laten komen

Straattheater van plezier

Middeleeuws animatie trio
Straattheater van plezier
Straattheater van plezier is een straattheatergroep die bestaat uit 3 verschillende rasstraatartiesten die reeds jaren als artiest hun sporen hebben verdiend.

Lees meer

De zingende oesterman
Oesters, bubbels
en meer!

ga naar de pagina

Pionio de Clown
voor groot, maar ook voor klein

ga naar de pagina

Al op zeer jonge leeftijd schreef Jan Willem van Opstal zijn eerste clowns voorstelling. Zo trad hij in 1985 al op op Bavel Anno 1920 en het kinderprogramma van het Bredaase Jazz festival, met het duo Pionio & Dionio.

Pionio heeft daarna nog gespeeld bij o.a. Cicus de Lachende Zon en Circus Renz en op tal van evenementen.

Jan Willem van Opstal speelde ook als accordeonist bij het Variëtë gezelschap “Chick & Compagnie” met. o.a. de acrobatenduo “De Rosnikovs”, gentleman jongleur “Constant Geerling”, “Peter Sunshine” met zijn famese bordenact, de voetbaljongleur “Giovanni Pantalone”, “Kitty Hagen’s vuurshow”, en velen anderen.

Pionio is nu het best in zijn element op plaatsen waar men hem niet zo gauw zou verwachten; als ceremoniemeester, gastheer, P.A., als dagvoorzitter, trainer/coach of als rode draad op congressen en seminars.

De zingende oesterman neemt zijn gasten mee naar zijn geliefde Bretagne en vertelt over de streek, de cultuur en haar historie. De degustanten raken zo op een prettige manier uit hun comfort zone. Na een proef instructie waardoor de gasten met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de oester beter, of voor het eerst, gaan proeven.

Terwijl er wordt geproeft speelt hij, terwijl zij de oester nog in de mond hebben , muziek uit de streek van de oester en zingt hij liederen. Zo ontstaat het totaal belevings concept waarbij de fameuze Bretonse oester centraal staat.

De zingende oesterman verkoopt oesters en bubbels. hij staat letterlijk en figuurlijk achter zijn product. De oesters uit Sud Finistère worden vakkundig geopent waar u bij staat. De oesters kunnen worden vergezeld door een glas heerlijke Champagne, Spaanse Cava of andere al dan niet mousserende wtte wijn of een mooie bijpassende biersoort als de Zeezuiper van de Schelde brouwerij. En natuurlijk kunt u ook van alle produkten los genieten.

De oesterman speelt volksmuziek uit de streek van de oesters, waarbij hij zichelf begeleidt op accordeon en gitaar. Zo nu en dan wordt hij ook bijgestaan door andere muzikanten.

Naast het hoofdproduct, Oesters en Bubbels, kan het assortiment ook worden uitgebreid met aanverwante producten als paling, haring,

Hollandse- èn Spaanse garnalen, langoustines, rivierkreeftjes, en andere schaal- en schelpdieren.

Theatergroep Hoi!

like ons op Facebooken win een huiskamervoorstelling

ga naar de website

Samen met de acteur Rob Michels werkt Jan Willem van Opstal momenteel aan de autobiografische voorstelling “Dat zal mijn ex leuk vinden”. Hierbij bijgestaan door de produktieleidster Mara-Joy Elfring en de regiseuse Anouk Briefjes.

Theater- Cabaretgezelschap Hoi! zag voor het eerst het daglicht op Delft Fringe in 2013. Tijdens dit festival speelden zij het eerste beginsel van hun debuutvoorstelling “Dat zal mijn ex leuk vinden” Samen met de regisseuse Anouk Briefjes zijn zij op weg naar de première van deze voorstelling die gepland staat voor voorjaar 2017.