Ik combineer twee passies:

Omdat ik heb ontdekt dat er een hele mooie overeenkomst is tussen componeren en gerechten verzinnen, en misschien nog wel een grotere vergelijkbaarheid tussen zingen voor publiek en koken voor gasten, combineer ik twee van mijn passies.

Het resultaat:

Huiskameroptredens in de vorm van een diner; mooie gerechtjes met als extra ingrediënt een bijpassend lied. Hierbij zal de nadruk liggen op het in de watten leggen van de gasten. Verwennerij.

Wie mij al kent zal begrijpen dat mijn focus zal liggen op schaal- en schelpdieren en nog meer heerlijks uit de zee, maar er zal zeker ook af en toe een uitstapje worden gemaakt naar gevogelte, vlees en zoetigheden.  

De muziek en de gerechten versterken elkaar

Als je de muziek en de liederen ziet als een ingrediënt van het gerecht ga je als het ware de muziek proeven en luisteren naar het gerecht.

Streven naar een onvergetelijke herinnering

Bij zowel mijn passie voor theater en muziek maken als bij het koken kun je stellen dat je werkt aan een mooie herinnering. Je creëert een moment waarvan je hoopt dat het een dierbaar moment wordt. In het gunstigste geval creëer je een onvergetelijke herinnering.

Wat zon en water betekenen voor planten betekent aandacht voor gerechten en voor muziek. Alles wat de aandacht krijgt die het verdient komt beter tot zijn recht.

De zingende oesterman

Als zingende oesterman laat ik mijn gasten genieten van mijn liederen over Bretagne met de smaak van de Bretonse oester in de mond. Hierbij kan ook een Bretonse witte wijn of een Bretons speciaalbier worden geschonken .
Of wat dacht u van Ierse deunen en drinkliederen in combinatie met Ierse oesters en Guinness. Natuurlijk mag de Zeeuwse oester niet ontbreken en daar kan prima Nederlandse wijn of een streekbier bij worden genuttigd terwijl ik mezelf op de accordeon begeleid als ik maritieme deunen speel of een Nederlandstalig lied zing.

Werken met lokale producten

Het liefst werk ik met lokale producten. Ik zal indien mogelijk altijd werken met groente, vlees en vis uit de streek. Denk hierbij aan vlees van een boer uit de regio gestoofd in bier van een brouwer uit de buurt of wijn uit de omgeving.

De oesterman zingt

Wat kunt u verwachten?

Van de amuse tot en met het dessert zal ik een match zoeken tussen de spijzen en de muziek. Vlaamse chansons bij voortvloeisels uit de rijke Vlaamse keuken, Franse chansons bij klassiekers uit de Cuisine Française,
en hier en daar een verrassende wending waarbij de link tussen wat de tong en wat de oren streelt kan verbazen en ontroeren.

Door met aandacht te genieten van de gerechten èn de bijpassende muziek trakteert u uzelf en uw gasten op een unieke beleving.

Het kan bij u thuis of op een verrassende locatie

Neem gerust contact op om te kijken welke klank-spijs-combinatie het beste past bij uw huiskamer, tuin, terras, boot of andere verrassende locatie.

lees meer …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s