Yann Lawick werd in 1965 geboren als Jan Willem van Opstal. Een groot gedeelte van zijn jeugd bracht hij door in het Keltische Bretagne. Hij reisde als muzikant door o.a. Italië en Frankrijk. Hij studeerde in Breda aan de sociale- èn de kunstacademie. Daarna vertrok hij naar Nijmegen om muziektherapie te gaan studeren. Al tijdens zijn studies trad hij regelmatig op en reisde hij o.a. met de commedia dell’arte groep “il Popolo” door Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

Voor boekingen & informatie
klik hier of bel 0645829017
yannlawick.nl

Één der laatste troubadours der lage landen

Min of meer bij toeval is hij bij Feesterij het Tunneke, Stadsherberg de Mol en de Arjan van Dijk groep de rol van troubadour gaan spelen op middeleeuwse- en Franse themafeesten. In 1995 won hij het minstreelconcours op kasteel de Nemelaar in Haaren. Later zou bijken dat dit de basis bleek te zijn voor het oprichten van het troubadoursgilde der lage landen. Yann Lawick speelt solo als troubadour inmiddels ruim 30 jaar op de kastelen en in de herbergen van de Lage Landen, maar ook in o.a. Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Italië. Je kunt hem ook in grotere bezettingen tegen komen met o.a. duo- & trio Yann Lawick. Dan wordt hij bijgestaan door b.v. een zanger of zangeres, een contra bassist, een draailier- of doedelzakspeler, een fluitist of violist terwijl hij zelf de accordeon, de (gitaar)luit, de theorbe en/of de piano bespeelt.

Yann Lawick’s eigen repertoire bestaat voornamelijk uit verhalende liederen en liederlijke verhalen in het Nederlands en Frans en heeft een eigen sfeer en geluid dat elementen van nostalgie, folklore, melancholie, liefde, vrolijkheid, verdriet en geluk in zich heeft. De op het eerste oor wat wollige teksten beklijven en treffen onherroepelijk de ziel en het hart.

De eerste solo CD, Moment Suprême
PAN Records, 1996

Yann Lawick’s logo is een fragment uit een groter logo van
een legendarische troubadour uit de vorige eeuw
N.a.v. het minstreelconcours in 1997 is de CD Van Minstrelen en Markiezen opgenomen met daarop alle deelnemende troubadours waaronder de winnaar van die editie; Gerlof Jorritsma
Op de CD Carratère, Planet Events 2003 Zijn een aantal nummers van Jan Willem van Opstal te horen.